Kontakt lens, kornea üzerine yerleştirilen, görme kusurlarını düzeltmek, kornea şekil bozukluklarını tedavi etmek veya kozmetik amaçlarla kullanılan ince mercektir. Optik gözlüklerin alternatifi olarak kullanılan kontakt lens, gözün kornea kısmına yerleştirildiği için gözün doğal şekline uyum sağlar ve ince bir tabaka gibi gözün yüzeyinde durur. Gözyaşı tabakası lensin altında kalır ve lensin kornea üzerinde rahatça hareket etmesini sağlar.Her göz kırpışta gözyaşı tabakası yenilenir, bu da lensin nemli kalmasına, temizlenmesine ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Kontakt lensler sınırsız bir görüş alanı sağlarlar, hareket özgürlüğü verirler, UV blokajlı olanlar gözleri ultraviyole radyasyondan korurlar, görmeyi düzeltirler ve tüm bunları görünümünüzü değiştirmeden yaparlar. Kontakt lensler de gözlük gibi görmeyi düzelten optik ürünlerdendir.
Saydam Kontakt Lens: Saydam lensler renksiz ve şeffaftır. Tüm kırma kusurlarının düzeltilmesinde kullanılırlar.
Renkli Kontakt Lens: Farklılık isteyenler için idealdir, numaralı renkli lensler hem göz rengini değiştirir hem de kırma kusurunu düzeltir, numarasız renkli lensler sadece kozmetik amaçlıdır.

Tasarımlarına Göre Kontakt Lens Çeşitleri
- Siferik Kontakt Lens : Miyop ve hipermetrop için tasarlanmıştır.
- Torik Lens: Astigmat kırma kusuru için tasarlanmıştır.
- Multifokal Kontakt Lens: Presbiyopi (görmede yaşa bağlı değişiklikler) olan kişiler için tasarlanmıştır.
Kullanım Sürelerine Göre Kontakt Lensler
Kontakt lensler kullanım sürelerine göre, günlük lensler, 2 haftalık lensler, aylık lensler ve yıllık lensler olmak üzere 4 gruba ayrılır.
Kullanım süreleri kontakt lenslerin blister paketlerinin açılmasıyla başlayan süredir. Lenslerin ömrüdür diyebiliriz, örnek vermek gerekirse günlük kullan-at lenslerin ömrü 1 gündür.
Günlük Lensler
Günlük, tek kullanımlık kontakt lensler yalnızca bir kez takılır, sonrasında atılır ve bir sonraki seferde yenisi kullanılır. Aylık lensler ve sürekli takılan lensler gibi kullanımdan sonra temizlenip kontakt lens kutusunda saklanmasına gerek yoktur, dolayısıyla en hijyenik ve zahmetsiz çözümdür.
2 Haftalık Kontakt Lensler
2 Haftalık lensler üreticisinin önerdiği şekilde 2 hafta süreyle takılır. Bu lensler gelen olarak akşamları çıkarılır ve gece boyunca kontakt lens bakım solüsyonunda saklanır. Bu bakım rutini, lenslerin temizliğini ve hijyenini sağlar, İki haftalık lenslerin bazıları 6 gece- 7 gün boyunca uyurken de(sürekli) kullanılabilir.
Aylık Kontakt Lensler
Aylık kontakt lensler maksimum 30 gün süreyle kullanılır. Bu lensler her gece çıkarılıp temizlenmeli ve gece boyunca kontakt lens bakım solüsyonunda saklanmalıdır. Bu rutin, lenslerin temizliğini sağlar, lens üzerinde yabancı maddelerin birikmesini önler, göz sağlığını ve konforunu artırır.
Aylık lens çeşitleri içerisinde 30 gece ve gündüz gözde kalabilme özelliğine sahip olanlar da vardır, ancak lensler her ne kadar buna uygun üretilmiş olsalar da gece lens kullanımıyla ilgili göz hekiminizin önerilerini almalısınız.
Yıllık Kontakt Lensler
Yıllık saydam lensler genellikle günlük, 2 haftalık ve aylık lenslerde üretimi bulunmayan yüksek diyoptriler için ya da özel üretim gerektiren durumlarda tercih edilir. Temizliğini ve hijyenini sağlamak zordur.
Gözde Kalma Sürelerine göre Lens Çeşitleri
2001 yılına kadar tüm yumuşak lenslerin uyurken gözden çıkarılması, temizlenmesi ve lens solüsyonunda bekletilmesi gerekiyordu. Gece-gündüz sürekli kullanılan yumuşak kontak lenslerin 2001 yılında FDA onayı almasından sonra, kontakt lensler gözde kalma sürelerine göre farklılaştı.
Gün içinde 12-16 saat takılan, ancak yatmadan önce çıkarılmaları gereken lensler.
6 gece 7 güne kadar sürekli takılan ve 1 hafta sonunda çıkarılması gereken lensler.
29 gece 30 gün boyunca sürekli takılan 1 ay sonunda çıkarılması gereken lensler.
Lenslerinizi uyurken kullanmak için göz hekiminize danışınız.

Üretildiği Materyale Göre Lens Çeşitleri
Kontakt lensler üretildikleri materyallere göre yumuşak ve sert gaz geçirgen olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır.
1- Yumuşak Lens
Yumuşak kontakt lensler, oksijenin korneaya geçmesine izin veren, su içeren, yumuşak, esnek, jel benzeri materyallerden yapılır. Yumuşak kontakt lensler, günümüzde en yaygın olan lenslerdir.
Hidrojel ve silikon hidrojel, yumuşak kontakt lensleri üretmek için kullanılan iki temel malzemedir.
2- Hidrojel Kontakt Lensler
Hidrojel lensler, ince, gelişmiş konfor ve kullanım kolaylığı sağlayan polimerler içeren jel benzeri sudan yapılmış yumuşak lenslerdir. Plastik malzeme, suyun geçmesine izin vermek için oksijenle birleştirilir, ancak kuruduklarında, korneaya oksijen akışını azaltırlar. Bu sorunun üstesinden gelmek için silikon hidrojel lensler piyasaya sürüldü.
3- Silikon Hidrojel Kontakt Lensler
Silikon hidrojel kontakt lensler ilk olarak 2000’li yılların başında piyasaya sürüldü. Silikon hidrojel lenslerin özelliği, geleneksel hidrojel lenslere kıyasla korneaya daha fazla oksijen geçişi sağlamalarıdır.
Silikon son derece esnek bir malzemedir, bu lensler oldukça gözenekli ve emicidir, bu da daha yüksek oksijen geçirgenliğine ve daha fazla oksijenin kontakt lensten geçerek gözün yüzeyine ve korneasına ulaşmasına olanak tanır.
Bu geliştirilmiş oksijen geçirgenliği sayesinde, silikon hidrojel lensleri gözler için daha sağlıklı bir seçenek haline geldi, göz kuruluğu ve tahriş riskini azalttı. Günümüzde reçete edilen kontakt lenslerin %80'inden fazlası silikon hidrojel lenslerdir ve bu artış kullanıcılar arasındaki popülerliğini ve güvenilirliğini ispatlamaktadır.
4- Sert Kontak Lensler
Adından da anlaşılacağı gibi sert lensler, esnek olmayan, sert merceklerdir. Kısıtlı miktarda oksijeni korneaya geçirirler. 2 farklı malzemeden üretilirler.
4.A PMMA Sert Kontakt Lensler
Bu lensler polimetil metakrilat (PMMA) adı verilen oldukça sert bir plastikten yapılır. Bu lensler ucuz ve dayanıklıdır ancak en rahatsız edici kontakt lens türüdür. Korneaya ulaşan oksijen miktarını azaltırlar.
Şekilleri normal merceklerden daha küçüktür ve gözün nefes almasını sağlamak için kenarları korneaya yapıştırılmamıştır. PMMA lenslere alışmak uzun zaman alır çünkü sertlikleri başlangıçta göze rahatsızlık verebilir. Bu nedenlerden dolayı PMMA lenslerin yerini büyük ölçüde RGP sert gaz geçirgen lensler almıştır.
4.B Sert Gaz Geçirgen Lensler (RGP lensler)
PMMA lenslerden daha pahalıdır ve biraz daha az dayanıklıdır ve diğer sert lenslerden daha rahattır. Oksijen geçirgenliği diğer sert lenslerden daha fazla olan RGP lensler eski moda PMMA lenslerin yerini almıştır.
5- Hibrit Kontakt Lensler
Hibrit lensler 2 farklı malzemeyi birleştirir. Bu lensler yumuşak bir lens eteğiyle çevrili sert gaz geçirgen bir merkeze sahiptir. Sert merkez ile yumuşak kenarın kombinasyonudur. Hibrit lensler yarı yumuşak yarı sert lenslerdir.
Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.
Normalde zaten memnun olduğum bir lensti. Bir sefer de BC değerime uygun lens denemek adına ilk defa buradan Bausch&Lomb Soflens lens almıştım fakat soflens BC değerime uygun olsa da gözümde aşırı batma ve yanma gibi sorunlar oluşturdu. Bunun üzerine Lensmarket e şikayetimi ilettim ve Acuvue Oasys ile değişim yapmalarının mümkün olup olmadığını sordum. Bu süreçte beni hiçbir şekilde mağdur etmediler ve çok yardımcı oldular, aciliyetten dolayı 1 gün önce kargoya vermeleri konusunda ricam üzerine de gerçekten o gün kargoya verdiler. Buradan ilk defa lens almıştım iyiki de burayı tercih etmişim. Yardımları için Lensmarkete bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Gelen Acuvue Oasys marka lensinde son kullanma tarihi 2026 gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, ben kendi adıma bir daha lensimi başka markayla değiştirmem yine en rahat bulduğum lens bu.
Merve E.benim yorumum lensler için değil lensmarket.com için olacak: 2014ten beri tüm lenslerimi bu siteden alıyorum. piyasaya örnek olacak bir hizmet anlayışları var. Telefonun öteki ucundan bile kendini belli eden güler yüzlü ve ilgili hizmetleri yıllardır asla değişmedi.. Sorunum oldu çözdüler, danışmak istedim bilgi verdiler, acelem olmamasına rağmen stokta varsa aynı gün kargoya verdiler. Sizi bu hızlı ve güvenilir hizmetinizden dolayı tebrik ediyorum. Almayı düşünen arkadaşlar hangi lensi alırsınız bilmem ama 1 kere alırsanız benim gibi başka hiçbir yer düşünmeyeceğinize eminim..
Sevda D.Daha önce zıess marka lens kullandım tam 8 sene göz numaram -17 olduğu için yüksek numara lens seçeneği çok az belirli markalar dışında üreten yok zıess biraz kalın da olsa çok iyi bir lens kötü denilemez çünkü çaresizseniz kalında olsa o lensi takcaksınız lens markette gezinirken biofinity xr rastladım ve aradım bilgi aldım zıess kıyaslattık bunun nitelik farkını duydum son teknoloji ve oksijen geçirgenliği çok fazla dediler yine terettütde kaldım belki bana uyarmı uymazmı diye ve olumlu düşünüp spariş verdim geldi hemen taktım BU ÜRÜN ZIESS DEN İNCE GÖRÜŞ AÇISI ZIESS GİBİ GÜZEL SUDAN ETKİLENMİYOR ZIESS GİBİ BELİRLİ NOKTADAN SONRA RAHATSIZ ETMİYOR UYUSANIZ BİLE SIKINTI YOK AMA UYUMAYIN !! ( KESİNLİKLE ZIESS KÖTÜ DEMİYORUM ALMAN ÜRETİMİ SONUÇTA ZIESS İLE ARASINDAKİ FARKLARI SÖYLÜYORUM KENDİ ADIMA ) LENS GERÇEKTEN MÜKEMMEL BUNU TÜM SAMİMİYETİMLE DİYORUM LENS MARKET GERÇEKTEN İLGİLİ GÜZEL KARGO DAHA NE OLSUN
Sefa A.Acuvue Lensi dün akşam 4 te sipariş verdim 1 saat içinde kargoya verdiler yani akşam 5 te. Ertesi sabah 11 de elimdeydi. 20 saatte elimdeydi 1 gün bile değil. Acuvue Lens olarak gözde varlığı bile hissedilmiyor çok rahat. Kuruma tarzı sorunlar hiç yok hiç yaşamadım. Tabi bu durum göz den göze değişir. Hijyenine temizliğine dikkat edildiği sürece bir sorunda olmaz. Lens kullanmadan önce 15 yıl gözlük kullandım. İstediğin bazı şeyleri yapamıyorsun. Spor yapamıyorsun kışın ayrı dert yazın ayrı dert. Güneş gözlüğü dersen optik gözlükle kullanamıyorsun. Lense geçtim çok çok rahat ettim. Şimdiki aklım olsa 6 7 sene önce kullanırdım. Lense karşı çekiniyordum takamam kullanamam diye ama inanın lens mükemmel bir buluş. Teşekkürler Lensmarket.
Burhan D.2004ten beri lens kullanıyorum. 2009dan bu yana lensmarketten alıyorum.15yıldır verdikleri sorunsuz ve hızlı hizmet için teşekkürler :) yıllar geçtikçe kesin fiyatları dışarısı gibi olur arttırırlar dedim ama bozmadılar kendilerini :) miyopum, birkaç yıl sonra muhtemelen hipermetrop başlayınca lens maceram son bulacak sanırım, gözlük daha kullanışlı olacak ama o zamana kadar lense devam... lens kullananlara birkaç öneri: *yıllarca kullanınca göz kuruluğunuz artabilir, gerektiğinde göz damlası kullanmayı unutmayın. *10yıl dolunca göz ilginç bir şekilde lense tepki verebiliyor.şaşırmayın korkmayın doktora danışın. *lens seçimi /değişimi yaparken çap vs. özellikleri gözönünde bulundurun.gözünüzdeki kaymalar batmalar yanlış ebatta seçiminizden kaynaklanıyor olabilir. son olarak 2yıldır AcuvueOasysWithTransitionsdan çok memnunum. yaklaşık 10yıldır aydınlık havada güneş gözlüğü olmadan lensle durabilmem mümkün değildi.bu lensle mümkün oluyor. çok güneşte gözlük lazım ama olsun :)
Ceren G.10 yıldan uzun süredir Lensmarketten alışveriş yapıyorum.Son derece profesyonel ve sistemli bir çalışmalarından dolayı öncelikle tebrik ediyorum keşke her yer böyle olsa. Soflens 38 i yıllardır kullanıyorum Dr tavsiyesi ile yeni bir marka sipariş ettim numaralarım da değişmişti ancak herkesin çok memnun olduğu o marka bana uymadı Lens market bir tanesini açıp kullanmış olmama rağmen hiç sorunsuz lenslerimi değiştirip bana soflens38 i gönderdi.İlgi ve alakanızdan dolayı ve bana çok çabuk bir şekilde yeniden lens göndermenizden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.Soflens 38 e gelince ben çok memnunum sorunsuz kullanıyorum gece mutlaka çıkarıyorum tavsiye ederim
Hülya D.Öncelikle merhaba, 4 yıldır aktif lens kullanıyorum ve sürekli lens market ile alışverişimi yapmaktayım. Lensler çok güzel ve özenle paketlenmiş, hızlıca kargoya veriliyor. Şuana kadar hiçbir sıkıntı çekmedim. Gönderdikleri hediyelerden bahsetmiyorum bile. Lens e gelecek olursak, blue seçeneğini sipariş vermiştim. Lens gayet güzel duruyor normalde açık kahverengi göze sahibim. Gayet doğal ve sırıtmadan duruyor. Batma yanma hisleri vs hiçbir sorun yok. İlk defa lens kullanacak arkadaşlara tavsiyem uzun süreli kullanımda kişiden kişiye zamanlamada değişken kuruluk söz konusu oluyor. Site üzerinden suni gözyaşı damlası kesinlikle alın. Gözlükten geçiş yapacak arkadaşlar lens kullanmaya bağımlı olacaklarına eminim. Okuyan kişilere ve LENS MARKET e sonsuz teşekkürler.
Ahmet C.Lens marketten alışveriş yapmak benim için güzel bir deneyim oldu ilk defa online olarak lens aldım lens tedarik eden gözlük mağazalarından daha hızlı bir gün içinde elime ulaştı gönderim den önce teyit amaçlı arayıp yazdığım notla alakalı endişelerimi giderdiler gayet ilgililer. Uzun yıllar air optix kullanan biri olarak son dönemlerde lens kalitesi düştüğü ve bazı sorunlar yaşadığım için biofinity markasına geçiş yaptım çokta memnun kaldım eski lens markasında son dönemlerde lensler kısa sürede buğulanip düzgün görüş sağlamıyordu 3 aylık lensler 1 ayda çöp oluyordu ama biofinity gerçekten kaliteli ve gözde neredeyse yokmuş gibi çok rahat bir kullanım sunuyor temiz ve net görüş sağlıyor buradaki alışverişimden ve biofinity den çok memnun kaldım
Ozan İ.13 gündür kullanıyorum kendisini , Aldığım yere göre 1 aya kadar esnetilebilecegi söylenmisti sadece belli bir süre kullanimdan sonra lensin eski yumuşaklığı kalmıyor , Tam 15 günlük bi lens , ince ve ileride derecede olan göz kuruluğuma rağmen kendisinden çok memnun kaldım , göz kuruluğu hissediyorsaniz düşünmeden alın . Doktorumun dediğine göre göz kuruluğu oluşmuş gözlere göre yapılmış bı lens kalitesi de muazzam :) 3 yıldır da lens marketten alışveriş yaparım düşünmeden alabilirsiniz. Çok ilgililer ve çok güzel bı kadroya sahip , sizi seviyorum lensmarket! :)
Öykü Ş.Özellikle yazmak istedim lensmarket.com çalışanlarının ilgisi ve alakası için teşekkür ederim. oğlum için Biofinity toric göz -4 ve -4.25 olmak üzere 2şer kutu sipariş vermiştim -4 25 olan lens ile ilgili olarak daha önce sipariş verdiğimde 2 kutu talep ettiğim için fabrikada bulunmadığı ile ilgili dönüş yaptılar olmadığından dolayı siparişimi iptal etmiştim (başka bir yerde bulabileceğimi düşünerek ancak bulamadım)25.10.2022 günü görüştüğüm lens market çalışanı hanimefendiyle ( üzülerek söylüyorum ismini unuttum) yaptığım görüşmede ellerinde bir tane -4.25 1 kutu lens bulunduğunu bir süreliğine bu lensi ayırabileceğini ve diğer kalan lens için yurt dışından sipariş oluşturabileceğini söyledi ben de bu görüşme üzerine siparişimi verdim ve siparişimi verdikten sonra ürünlerim gün içinde kargoya verilmişti. Ben kendi optikcim -4.25 toric lens şuan Türkiye de olmadığını yurt dışı siparişi olabileceğini söyledi. Lens market ve çalışanlarına ilgi ve alaka için tekrar teşekkürller
Nazire A.