Lens Blog
Yazın Kontakt Lens Kullanımı

Yazın Kontakt Lens Kullanımı

31.05.2024


Havalar ısınmaya başladı, yaz kapıda! Hal böyle olunca birçok kişi için plajda vakit geçirmek hayali bile mutluluk kaynağı. Yaz aylarında kontakt lens bakım rutininiz farklılık gösterebilir. Kontakt lens kullanıcıları; plajda geçirdiğiniz sürede her zamanki gibi gözlerinize konfor da eşlik etsin istersiniz diye sizin için önerilerimizi listeledik. 😊

Lenslerinizi Su ile Temas Ettirmeyin

Lens ile denize- havuza girmeyin, lenslerinizi su ile temas ettirmeyin. Bunun için de havuzda veya denizde yüzeceğiniz zaman lenslerinizi çıkarın veya koruyucu yüzücü gözlüğü kullanın. Lensleriniz su ile temas ettiğinde düşebilir. Suda yaşayan bakteriler ve diğer mikroorganizmalar lensinize yapışarak göz enfeksiyonuna neden olabilir.

Deniz ve havuz dışında da, duş alırken ya da yüzünüzü yıkarken lenslerinizi su ile temas ettirmeyin.

Lensleriniz su ile temas ettiğinde, lenslerinizi hızlıca çıkarıp çöpe atmak ve yenisine geçmek için en ideali, özellikle tatilde günlük lens kullanmak olacaktır. Lensleriniz su ile temas ederse lensleri hemen çıkarıp –atıp, sonrasında yenisine geçmeniz günlük lenslerle çok daha kolay olacaktır. Böylece aylık lensinizi çöpe atmamış olacaksınız.

UV Koruması Olan Lens Kullanın

Uzun süre güneşte kalacağınız zaman UV korumalı lens kullanarak gözlerinizi güneşin zararlı etkilerden koruyabilirsiniz. Göz çevrenizi korumak için ise ilave olarak geniş bir güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Bu sayede hem gözlerinizi hem de göz çevrenizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir ve rahat bir görüş elde edebilirsiniz.

Eğer kumda vakit geçirecekseniz, kumun lenslerinize bulaşma ihtimaline karşı güneş gözlüğü tercih edebilir veya kumda geçireceğiniz süre sona erince lensinizi değiştirebilirsiniz. Lensiniz gözünüzdeyken gözünüzü kaşımanız kumların gözünüze kaçmasına neden olabilir.


UV korumalı lenslerimizi incelemek için hemen tıklayın.

Her Zaman Hijyen Kurallarına Dikkat Edin

Yaşamın farklı alanlarında olduğu için plajda da hijyen kurallarına dikkat edin ve lenslerinizi takıp – çıkarmadan önce ellerinizi mutlaka temiz su ve sabun ile yıkayın.

Yedek Lens Taşıyın

Yedek Lens Taşıyın

Her zaman olduğu gibi plajda da yedek lensinizi her ihtimale karşı yanınıza alın, tedbirli olmak her zaman iyidir değil mi? 😊

Eğer uzun süreli lens kullanmayı tercih ediyorsanız ilave olarak lens solüsyonu ve lens kabına da ihtiyacınız olabilir.

Göz Damlanızı Yanınıza Alın

Havanın çok sıcak olması ile gözlerinizde kuruluk oluşabilir. Böyle bir durumda göz damlanız ile hızlıca gözlerinizi nemlendirebilirsiniz.

Güneş Kreminizi Lenslerinizi Takmadan Önce Sürün

Plaja sadece güneşlenmek için gitmeye karar verdiniz, Bu durumda güneşten vücudunuzu korumak için yüzünüze güneş kremi sürmeniz gerekir. Güneş kreminizi lenslerinizi takmadan önce sürün.

Sonrasında ellerinizi sabunla yıkayın ki, krem kalıntıları lenslerinize bulaşarak onları kirletmesin.

Gece Lenslerinizi Çıkarın

Eğer aynı zaman da gece kullanımına da uygun bir lens kullanmıyorsanız, gününüz ne kadar yoğun geçse de uyumadan önce lensleriniz çıkarmayı asla ihmal etmeyin. Göz sağlığınızı korumak için günde birkaç dakikanızı lenslerine ayırmayı alışkanlık haline getirin.

Gözünüze Kum Kaçarsa;

Küçük bir rüzgar esintisinde bile, kumlar uçuşarak gözleriniz ile temas edebilir. Bu durumda kumları çıkarmak için gözlerinizi ovmamanız gerekir. Eğer gözünüze kum kaçarsa ve gözlerinizi ovarak kumu çıkarmaya çalışırsanız gözlerinize zarar verebilirsiniz. Bu gibi durumlarda lenslerinizi çıkarıp bol su ile gözlerinizi yıkamalısınız. Rahatsızlık hissiniz devam ederse bir göz hekimini ziyaret etmelisiniz.

Tüm seçenekleri göz önünde bulundurunca, yazın ve özellikle tatil döneminde günlük kullan- at lensler hem konfor hem de göz sağlığınızı daha kolay korumak için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.


Tüm günlük kullan –at lenslerimizi incelemek için hemen tıklayın.

Uzun süreli lens benim tercihim derseniz de seyahat boy solüsyonlarımızı inceleyebilirsiniz

Kontakt Lenslerle Yüzebilir Miyim?

Kontakt Lenslerle Yüzebilir Miyim?

Hayır, su geçirmeyen bir gözlük takmadan lenslerinizle yüzmemelisiniz.
Lenslerinizin içinde yüzmesi gereken tek sıvı kontakt lens solüsyonudur.

Gözde Lensle Denize-Havuza Girilir mi?

Yüzerken lenslerimden vazgeçemem diyorsanız, su sızdırmadığından emin olduğunuz bir yüzücü gözlüğü kullanın ve kullanım süresi 1 gün olan tek kullanımlık lens tercih edin. Sızdırmazlık garantisi olduğundan emin olduğunuz, güvenli bir yüzücü gözlüğü gözlerinizi sudaki mikroorganizmalardan ve bakterilerden koruyacak aynı zamanda lenslerinizin yüzerken düşmesini veya yerinden çıkmasını engelleyecektir.

Su Geçirmeyen Lens Var mı?

Hayır, su geçirmeyen lens yoktur, kontakt lensler gözlerinizin nefes almasını sağlamak için gözeneklidir. Lensleriniz gözleriniz ile su arasında bir kalkan görevi görmez.

Havuzda Klorlu Su Gözlerimi Mikroplardan Korur Diye Düşünmeyin!

Havuzda bulunan klorun mikropları tamamen öldürdüğü ve gözleri koruduğu çok yaygın bir yanılgıdır. Havuzlardaki klor, birçok bakteri ve virüsü öldürebilir, ancak tüm virüsleri tamamen yok edemez. Klor, su dezenfeksiyonu için etkili bir yöntemdir ve çoğu patojeni etkisiz hale getirebilir. Ancak, bazı virüsler ve patojenler klora karşı daha dirençlidir. Ayrıca, klorun etkinliği suyun pH seviyesine, sıcaklığına ve klorun konsantrasyonuna bağlıdır. Klor seviyesi yeterince yüksek ve düzgün bir şekilde bakım yapılmamış bir havuz, güvenli değildir.

Klor, kornea üzerinde bulunan koruyucu nem tabakasına ( gözyaşı filmine) zarar vererek gözlerinizi kurutup tahriş eder. Bunun sonucunda mikroplar ve bakteriler korneanıza yerleşmek için doğrudan bir kanala sahip olurlar. Yani havuzlardaki klor aslında bakterilerin gözlerinize girme riskini artırır.

Klorlu su, lenslerin yüzeyindeki doğal dezenfektan solüsyonları bozabilir, lenslerin kurumasına ve sertleşmesine neden olabilir, lenslerin yüzeyinde kalıntılar bırakabilir.

 

Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

Bu sitede yer alan metinler bilgilendirme amaçlıdır. Göz doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almanızı öneriyoruz.

Bu makaleyi beğendiniz mi ?

Kalan karakter:

Yorum yapmak için lütfen üye girişi yapınız.

Yorumunuz bize ulaştı, teşekkür ederiz.

Değerlendirme sonrası uygun olduğu takdirde yayına alınacaktır.

Token Hatası

Lütfen Sayfayı yenileyip tekrar deneyiniz.

Kalan karakter:

Scroll
Bizi Arayın