“Gözler kalbin aynasıdır” demişler. Kalpten gelen duygular, gözlere bu denli yansıyorsa gözümüze çok iyi bakmamız gerekmez mi?
Göz, görmek, bakmak ile ilgili bunca söz varken biz de bir kısmını daha kendimize uyarlamadan edemedik.
Lense Gelmek; Lens reçetesi olan birinin sipariş vermek için lensmarket.com sitesine gelmesi olarak özetleyebiliriz.
Lensi Gibi Bakmak; Somut olayları fark edebilmek için görmeye, görmek için de lense ihtiyacı olan birinin lenslerine ve lensi gibi kıymetli olan şeylere hak ettiği değeri vererek çok iyi bakması durumudur.
Lensini Açmak; Lens kullanmaya başlayan birinin çevresinde olup bitenleri daha net olarak anlaması ve farkındalığının artmasıdır. Çevresindeki tehlikelere karşı uyanık olması durumudur. Net görüşün bir nevi ruha da yansımasıdır.
Lens Açısını Değiştirmek; Yeni lens kullanıcısının ilk kez lens takma denemesinde lensini elinde ters tuttuğunu fark ederek düzeltmesi, açısını değiştirmesidir.
Lensine Perde İnmek; Bir lens kullanıcısının rüzgarlı bir kış gününde camı kapatmaya çalışırken perdenin aniden havalanması suretiyle görüşünün engellenmesidir.
Lensi Gibi Bakmak; Kontakt lenslerin her ne kadar bakımı kolay olsa da, daha konforlu ve rahat bir kullanım için onların bakımına özen göstermesi gerekir.
Lensi Arkada Kalmak; Günlük lens kullanıcısının sabah lenslerini tam takacağı esnada lenslerinin yanına almadığını, arka oda da bıraktığını fark etmesidir.

Lenslerine İnanamamak; Optik gözlüklerden lense geçenlerin, yaşadıkları konfor farkını anlatabilmek için “lenslerime inanamıyorum” dediklerini biliyoruz.
Bknz: Lensmarket Kampanyaları linkindeki kampanyalara tanık olmak.
Gerçekleri Lenslemek; Yaşanılan mevcut durumu tüm gerçekliği ile algılayamayan bir bireyin, Kontakt lens kullanmaya başlaması sayesinde daha net görmesi ile farkındalığının artması durumu.
Lensten Kaçmak; Yeni tecrübelere açık olmayan ve hiç lens kullanmayan birinin lens reçetesi olmasına rağmen lens kullanmayı denemeyi reddetme durumu. Bu kişilere seslenişimiz “nereden biliyorsunuz; lensli hayatın, lenssiz hayattan daha iyi olmadığını…
Lens Açtırmamak; Şeffaf lens kullanıcısının, bir paket bitmeden yeni pakete geçmemesini ve düzen tutkusunu ifade eder.
Lensin Aydın; İki arkadaş birlikte lens kullanmaya karar vermiş ve göz hekimine gitmişler. Lenslerini sipariş verip, teslim almışlar. En son ise lenslerini takarak birbirlerine ‘lensin aydın’ demişler.
Dünya Lensi; Herkesin dünyada gerçekleştiğine tanık olmak istediği olaylar olsa gerek. Uzun süredir olması istenen bir olaya şahit olan lens kullanıcısının durumu dünya lensi ile gördüm olarak tanımlamasıdır.
Lenssiz Gelmek; Bir lens kullanıcısının görsel şölen niteliğindeki bir etkinliğe lenslerini takmadan gelmesi. Net görüş için lenslerinizi takmayı ihmal etmeyin ki hayatta görülmeye değer şeyleri ıskalamayın. 😊
Lensi Gibi Sevmek; 5 duyu organından biri olan gözün net görmesine yardımcı olan lense verilen önemin başka bir kişi, olay ya da nesneye de verilmesi üzerine çok sevmeyi ifade etmek için kullanılır.
Lensinin İçine Bakmak; Kontakt lensini takmadan önce lensine ortam tozunun temas etmediğine emin olmak için kontrol etme çabası.
Kendine Lensi Çok Görmek; Kontakt lens kullanarak rahat edeceğini bilmesine rağmen kişinin kendine bu konforu çok görmesi durumudur.
Lensi Bayram Etmek; Kısaca estetik anlamdan güzel şeyler görmek diyebiliriz.
Kafanıza tokadan, gözünüze lensten ( lens reçeteniz varsa tabii) başka bir şey takmayın. Lens kullanıcıları ve lens kullanıcı adayları yeni yazıda görüşmek üzere, her zaman görmek istediklerinizi görmeniz dileğiyle.
Hayatta çevrenizdekiler sizi değiştirip dönüştürmeye çalışsa da onları “göz ardı” pardon lens ardı edin. Mutlu olduğunuz hayatı yaşayın.
Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.
Bu aldığım lenslerle birlikte ikinci defa lens almış olacağım. Bundan önceki seti tam 1 yıl önce optikçiden almıştım (lensleri süresi 1 yıl değil, uzun süre kullanmadım) ve aynı marka astigmatli lense 180 lira, solüsyona da 40 lira istemişlerdi. İyi ki burayı keşfettim ve aynı lensi 125 liraya aldım ve solüsyon da hediye geldi. Hem bu kadar uygun fiyata lens satıp hem de müşteri hizmetleriyle görüşmek için sizi hatta bekletmeden kendileri arıyorlar, gerçekten şaka gibi. Lensler de gayet kullanışlı. İkinci defa lens kullanıyorum ve bunun numarası önceki setten daha iyi ve çok daha rahat görebiliyorum. Sadece gözümle alakalı olarak biraz göz yorgunluğu ve kuruluğu hissediyorum. Bütün alışverişe tek eleştirim Yurtiçi kargo gibi içler acısı bir kargo firmasıyla çalışılıyor olması ama neyse ki 1 lira fark ödeyip alternatif bir firma da secebiliyorsunuz. 1 lira değil 10 lira bile öderim yurt içi kargoyu kullanmamak için.
Çağlar S.ilk defa lens deneyimim olacağı için ilk başta baush and lomb markasının hd olmayan astigmatinı aldım ve aşırı derecede batma ve bulanıklık ile karşı karşıya kaldım sonrasında lens marketi keşfedip yorumları okuyunca acuvue markasını da deneme kararı aldım ve gerçekten iyikide vazgeçmeyip bir şans vermişim şuanda hayatı daha kaliteli görmek o gözlügün sıkıntılarından kurtulmuş olmak beni gerçekten sevindirdi.Buradan lens marketede teşekkür etmek istiyorum ilgileri ve hızları için.Gözünüzde yokmuş gibi bir astigmat lens istiyorsanız bu markaya bir şans verin
Gülfem Z.Siparişimi gece verdiğim halde bir gün sonra elime ulaştı ilk defa lens kullanıcağım için hiçbir bilgim yoktu gözlük aldığım optik bile bana sadece lens getiriyoruz diyerek hiçbir bilgi vermedi internetten araştırmak istedim lensmarkette baktıktan sonra müşteri hizmetlerini aradım böyle ilgi alaka hiç bir sitede yok her konuda sağolsunlar bilgi verdiler instagramdan da çok ilgilendiler reçeteyi ordan gönderdim sepetime eklediler hiç tereddüt etmeden kredi kartıyla aldım lensler hakında daha kullanmadığım için yorum yazmadım lensmarkete çok teşekkür ederim
Meryem Y.Düzenli olarak Air Optix Plus HydraGlyde kullanırım ancak son siparişimi yanlışlıkla Air Optix AQUA olarak vermişim. Siparişim teslim edildiğinde fark etmiştim ama sorun olmayacağını düşünerek iki adet kullandım. Ancak gözümde inanılmaz bir yanma, batma ve kaşıntı oldu. Ertesi gün tekrar denedim ama sonuç yine aynıydı, daha sonra bunu yorum olarak bildirdiğimde Lensmarket çalışanları bana ulaştı ve lensimi kargo ile ücretsiz geri göndererek değişim yapabileceklerini söylediler. İki gün içinde değişim yapılmış ve bana her zaman kullandığım lenslerim ulaşmıştı. Lensmarket e ilgileri ve hızlı geri dönüşleri için çok çok teşekkür ederim..
Esra C.Yillardir kullandigim ve hic sorun yasamadigim, cok rahat kullandigim bu markadan optikcinin sozune kanip vazgectim. Lens kullanmak iskenceye döndü! Guya daha az hissedilirmis daha kaliteliymis bilmem ne ama Yolda yururken durduk yere gozumden firladi lens. her sabah takmak iskence oldu. Simdi Oasyse geri dondum ve yasam kalitemin arttigini hissediyorum. Iyi ki vardin Oasys Lensmarrketin musteri hizmetlerine de ayrica tesekkur ederim. Yanlislikla farkli capta aldigim lenslerin iade surecini o kadar hizli ilerletiler ki inanilmaz mutlu oldum. Tesekkurler lens market
Gül H.Merhaba; Accuve 2 kullanan biri olarak biofinity lensi beğendiğimi söyleyebilirim. Birkaç ay önce yeni lens alma araştırmaları yaparken lens marketi keşfettim. Sonra müşteri hizmetleri ile görüştüm ve Air Optik Night and Day aqua gönderiler;onu hiç beğenmedim,gözümde lens olduğunu her an hissettiriyor ve sanki gözümden çıkacakmış gibi hissiyat verdi. Açıkçası netlik olarak da çok iyi değildi. Lens marketten bana biofinity gönderdiler, Air Optikten sonra biraz çekince ile sipariş verdim. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve gerçekten çok iyi bir lens. Kalınlığı accuve 2 ile neredeyse aynı; accuve 2'de de lensi gözümde hiç hissetmezdim Biofinity'de de hissetmiyorum. Biofinity'nin bir farklı olumlu özelliği ise; Accuve2 gün sonunda göz kapaklarımı ağırlaştırıyordu, gözlerde yorgunluk çok net belli olurken, Biofinity de ise bu olmadı. Bu anlamda Biofinity'den çok memnunum, Lens market ayrıca çok teşekkür ederim müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıkları için.
Deniz Y.Şimdi baktım da lens marketten ilk siparişimi 2013 te vermişim. Yurtdışında yaşıyorum son birkaç senedir, ama 7 yıldır Türkiye de olduğum zamanlarda hiç şaşmadı hep buradan sipariş verdim. Bence işlerini çok iyi yapıyorlar ve herhangi bir sorunda çok ilgililer. İlk sipariş verdiğim zamanlar en ucuzu olduğu için seçmiştim ve çok alternatifi de yoktu, ama şimdi zaman zaman başka yerde 5-10 lira daha ucuz olsa da lens marketi seçiyorum. Çünkü güveniyorum. Teşekkürler hiç bozmadan bu şekilde devam ettiğiniz için. Biraz bu lensle alakasız oldu ama yazmak istedim lens her yerde aynı lens sonuçta. :)
Ezgi Ö.Lens kullanmaya yeni başladım, bu lensleri de ilk kez deneme sürecinde kullandım ve sonrasında sipariş verdim. Kullanım süresine ve hijyenine dikkat ettiğim sürece bir sorun yaşamadım. Doktorunuzla ayrıntılı görüştüğünüz sürece size en uygun lensi yazacaktır çünkü ben acuvue oasys in 15 günlük olması sebebiyle doktoruma aylık lens önermesini istemiştim ancak kendisi muayene sonucu göz yapıma en uygun olanın bu lens olduğuna karar verdi. Deneme süresince de gerçekten rahat hissettim. Elbette ufak tefek batmalar yaşanabiliyor ama sonuçta gözünüzde yabancı bir cisim var, bu kadarı normaldir diye düşünüyorum. Son olarak kampanyayla daha uygun fiyatlı bir seçenek sunan ve hızlı, hasarsız gönderim yapan lensmarket e ve sipariş öncesi teknik bir aksaklık yaşadığımda yardımcı olan Aylin hanıma teşekkür ederim.
Buse M.Merhabalar , Öncelikle LensMarket Ailesine çok çok teşekkürler. 2014 yılından beri beni hiç üzmeyen tek adres. Son yıllarda yaşımdan dolayı uzak ve yakın sıkıntım oldu. Gözüm hem miyop hem astigmat hemde yakın dolayısı ile çok zorluk çektim çok Dr gittim ya yakın net göremiyordum ya uzak. Sonunda çok araştıma yapma sonucu bir gözümü Multifocal lens diğer gözümede Astigmat Toric lens le hem yakın hem uzak görmeyi becerebildim. Bu konuda çok uğraştım ama sonunda başardım. Lensmarket bu süreçte benim yanımda olduğu için çok ama çok teşekkür ederim. iyiki varsınız. Bu marka lens aralarında en çok memnun kaldığım lenslerden biri oldu. Mutlu yıllar diliyorum.
Daniela C.