Gözlük Reçetesi ile Lens Alabilir Miyim ?
Gözlük ve lens reçetelerindeki değerler (dioptriler) birbirinden farklı olabilir.Ayrıca lens kullanımı için lens reçetesinde yer alan BC (Temel Eğri) ve Dia (Lens Çapı) değerleri gözlük reçetesinde bulunmaz.
Göz doktorunuza muayene olurken lens kullanmak istediğiniz ayrıca belirtmeniz gerekir. Doktor tarafından yapılan ölçümle gereken değerler lens reçetenize yazılır.
Herkes Lens Kullanabilir Mi?
Kontakt lens muayenesi sonucunda göz yapısı lens kullanımına uygun olan herkes doktorunun önerisiyle kontakt lens kullanabilir. Miyopi, Hipermetropi, Astigmat ve Presbiyopi kırma kusurlarının giderilmesi haricinde tedavi edici veya sadece kozmetik amaçlı kontakt lensler de bulunmaktadır.
Lens Reçetemde Yazan Değerlerin Anlamları Neler ?
- Dia: Kontakt lensin mm olarak çapını ifade eder.
- BC: Base Curve teriminin kısaltmasıdır. Temel eğri değerini gösterir. Bir diğer ifadeyle korneanın bombelik değeri diyebiliriz. Doktor tarafından yapılan ölçümde belli olur.
- Sferik, Sph veya Power (PWR) şeklinde yazılan değer, miyopi ve hipermetropi kırma kusurunun derecesini yani kullanmanız gereken lens derecenizi ifade eder. Miyop eksi (-) hipermetrop (+) artı değer ile gösterilir.
- Cyl, silindirik, toric terimleri gözün astigmat değerini gösterir. (-) eksi ile gösterilir.
- Aks: Astigmatın gözdeki konumunu belirtir. Ax olarak da yazılabilir.
- Add: Addition teriminin kısaltmasıdır. Presbiyopi (yaşa bağlı yakını görememe) olan hastaların reçetesinde bulunur. Her zaman artı (+) değere sahiptir.
- OD: Sağ gözün değerlerini ifade eder. Oculus Dexter'ın kısaltmasıdır. Bazen “R” olarak da yazılabilmektedir.
- OS: Sol göze dair değerleri ifade eder. Oculus Sinister’ın kısaltmasıdır. Bazen “L” olarak da yazılabilmektedir.
- OU: Her iki gözün değerinin aynı olduğunu ifade eder. Latince olan oculus uterque teriminin kısaltmasıdır.

Kontak Lens Reçetemde Marka-Model Yazmalı Mı?

Kontakt Lens Çıkarmak Kolay Mı ?
Evet, kontakt lensleri takıp çıkarmak genellikle kolaydır, birçok kişi lens takıp çıkarma işlemini ilk günden itibaren kolayca yapabilir. Biraz pratik ve doğru teknikler işinizi kolaylaştırır.
Kolayca lens takıp çıkarmanın ipuçları için Lens Nasıl Takılır sayfamızı ziyaret etmenizi öneririm.
Eğer aklınıza takılan bir şey olursa bize 444 53 67 numaralı telefondan veya [email protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.
Yaklaşık 5 senedir lensmarketten alışveriş yapıyorum. Maaaşallaaahh :D bu güne kadar hiçbir problem yaşamadım. Teslimat, paketleme her zaman güzeldi ve 5 senedir kalitede hiçbir düşüş görmedim. internet alışverişlerinde ürünlerin orijinalliği konusunda hepimiz güvensizlik yaşıyoruz ancak bu güne kadar lens marketten hiç bozuk bir ürün teslim almadım. Son üç alışverişimde Air optix'in renkli numaralı lenslerini kullanıyorum. Yüksek numaralarda lensin yapısı Freshlook'a göre sert ama daha rahat olduğu kesin. Örneğin sinemada karanlık oramda film izlerken gözlerim yaşarırdı, bazen odaklama konusunda zorluk çekerdim ama Air optix'ten sonra bunların hiçbirini yaşamadım. Kullandığım solüsyonun da etkisi vardır muhakkak ama göz ile çok kolay uyum sağlayan yapıda bir lens olduğunu deneyimledim. Mavi rengini tavsiye etmiyorum çok belli oluyor ama Grey yani gri rengi oldukça doğal çünkü içinde kahve rengi gözler için kahve rengi bir geçiş halkası var. Yeni kullanıcılara tavsiye ediyorum.
Hazal S.Düzenli olarak Air Optix Plus HydraGlyde kullanırım ancak son siparişimi yanlışlıkla Air Optix AQUA olarak vermişim. Siparişim teslim edildiğinde fark etmiştim ama sorun olmayacağını düşünerek iki adet kullandım. Ancak gözümde inanılmaz bir yanma, batma ve kaşıntı oldu. Ertesi gün tekrar denedim ama sonuç yine aynıydı, daha sonra bunu yorum olarak bildirdiğimde Lensmarket çalışanları bana ulaştı ve lensimi kargo ile ücretsiz geri göndererek değişim yapabileceklerini söylediler. İki gün içinde değişim yapılmış ve bana her zaman kullandığım lenslerim ulaşmıştı. Lensmarket e ilgileri ve hızlı geri dönüşleri için çok çok teşekkür ederim..
Esra C.Merhabalar; yaklaşık 15 yıldır lens kullanıyorum. Daha önceden Air Optix Aqua kullanıyordum. Ancak son zamanlarda gözümde ağrılık,bulanıklık ve batma hissi uyandırmaya başladı. Bu nedenle Biofinitiy yi denemek istedim.Yaşadığım sıkıntılardan ötürü Lens Market müşteri hizmetlerinden görüş almak istedim. Müşteri hizmetleri ile yapmış olduğum görüşme sonunda verdiğim siparişten memnun kalmazsam başka bir ürünle değiştirebileceğimi söylediler. Daha önceki yorumlara sonuna kadar katılıyorum. Müşteri hizmetleri gerçekten yaklaşımları ve hizmet kalitesi ile 10 numara 5 yıldızı sonuna kadar hak ediyor. Gelelim lens hakkındaki yorumuma; lensi takarken o çok yumuşak yapısından dolayı takmakta biraz zorluk çektim. Taktıktan sonra şimdilik ağırlık ve batma hissi uyandırmadı. Bakalım gün içerisinde gelişme nasıl olacak:)
Şeyda K.Sırasıyla Air Optix for Astigmatism, Biofinity Toric ve B+L Ultra For Astigmatism kullanma fırsatım oldu. Air Optix ile mükemmel bir görüş elde ederken, 4 saat sonra kuruma hissetmeye başladım. Sebebi gözümün anatomisi, ofisimin ve evimin havalandırma sistemleri, lens solüsyonu gibi nedenleri olabilir. Kati olarak lens kaynaklıdır diyemiyorum. Biofinity Toric ise süper konforlu,kuruma yapmayan ancak görüş kalitesi benim için Air Optix kadar iyi olmayan bir lensti. Tercihimi daha fazla konfor ancak biraz daha kötü görüşten yana kullandım. Biofinity kullanmaya devam ederken doktorum B+L Ultra for Astigmatism denememi önerdi. Ürünü denedim ve hala kullanıyorum. Tek kelimeyle mükemmel. Konfor ve görüş benim için olağanüstü. Bunda ölçülerinin direkt olarak reçetemle birebir uyumlu olması etkin olabilir ancak kesinlikle farklı bir deneyim oldu benim için. Bu arada doğru lensi bulma sürecimde bıkmadan usanmadan bana destek olan, lensmarket.com ailesine çok teşekkür ediyorum.
Erdem D.Lens Market'ten ilk kez alışveriş yaptım, gerçekten yazılan olumlu yorumların hepsini hak ediyor. Açıkçası alışveriş yapmadan önce biraz tereddüt etmiştim. Teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Gelelim ilk kez satın aldığım Rainbow Color Fantasy Numaralı lense. Yıllardır Bausch+Lomb Optima Natural Look (Numaralı) Green turkuaz kullandım. Çok memnundum, lens olduğunu anlayan 100 kişiden 10 kişi diyebileceğim kadar doğaldı. ancak artık ithalatçı firma ürünü getirmediği için 20 yıl sonra ilk kez yeni bir lens aldım. Rainbow Color Fantasy Numaralı Deep Green kullandığım lense göre gözde daha oval durduğu için lens olduğu anlaşılıyor maalesef. İçerisinde sarı hareler bulunmakta. Açıkçası duruşundan memnun kalmadım. Gözlerime ağırlık yaptı ve kullanmaya başladıktan Yarım saat sonrada batma ve bulanıklaşma başladı :(
Özgül G.ilk defa lens deneyimim olacağı için ilk başta baush and lomb markasının hd olmayan astigmatinı aldım ve aşırı derecede batma ve bulanıklık ile karşı karşıya kaldım sonrasında lens marketi keşfedip yorumları okuyunca acuvue markasını da deneme kararı aldım ve gerçekten iyikide vazgeçmeyip bir şans vermişim şuanda hayatı daha kaliteli görmek o gözlügün sıkıntılarından kurtulmuş olmak beni gerçekten sevindirdi.Buradan lens marketede teşekkür etmek istiyorum ilgileri ve hızları için.Gözünüzde yokmuş gibi bir astigmat lens istiyorsanız bu markaya bir şans verin
Gülfem Z.Acuvue oasys ve air optix kullanmis biri olarak şunu söylüyorum yok böyle bir lens.kesinlikle biofinity önde gider.2 3 gün oldu kullanali takar takmaz farkı anladim.goze çok güzel yerleşiyor. Çıkarırken zorlanıyorum bilee o derece hiç kayma yapmadı. Batma olayı genelde solüsyon toz kaçıp lense yapisinca oluyor zaten bakınca farkediliyir güzel temizlenmesini tavsiye ederim.Ayrica burdan lensmarket müşteri temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum beni kırmayıp yardımcı oldukları için.Lensmarketten iciniz rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.iyi ki varsınız uygun fiyat güvenli alışveriş ve yeterli müşteri destegi daha ne olsun;))
Gülsüm A.ilk başta internetten lens almaya korktum. Tarih konusunda ya erken olursa diye. Diger lens Satış sitelerini de inceledim. Bana en guven veren site burasi oldu. Sİparis verdikten sonrada anladım, hemen kargo yapılarak yollandi. ürüne gelecek olursak ben daha lens maceram yeni başladı daha takmayi çıkarmayı bile zorlukla yapıyorum ama bu üründen memnun kaldım. batma yok. gözünde olduğunun farkında bile degilsin. sabah takarken lens şeffaf beyaz akşam çıkartırken hafif siyahlik oluyor lensin özelliğinden dolayı. fazla ışıklı güneşli havada gözü kamaşan rahatsız olan biriyim. bu lens onu tam bitirmedi ama alt seviyelere indirdi diyebilirim. psikolojik değilse
Yunus Y.